Concreet

Concreet

Resultaten worden snel bereikt omdat de technieken erg concreet zijn en meteen werken.

Gezond

Gezond

Het is mogelijk om ALLE geluiden te produceren op een gezonde manier.

Veilig

Veilig

Veilige klankproduktie op basis van de drie basisprincipes.

Direct resultaat

Direct resultaat

Complete Vocal Technique is zo ontwikkeld dat het meteen werkt en snel resultaat geeft.

 

Complete Vocal Technique (CVT)

Jij bepaalt hoe je wilt klinken. Ben je op zoek naar meer bereik, volume of een rauw stemgeluid? Complete Vocal Technique biedt snelle en praktische oplossingen. Alle geluiden in alle zangstijlen zijn met CVT op een gezonde manier te maken.

Geautoriseerde CVT-docenten

Geautoriseerde CVT-docenten hebben aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen een 3-jarige CVT-docentenopleiding afgerond. Zij zijn dus de meest gespecialiseerde CVT-docenten van Nederland. Bij hen kun je niet alleen terecht voor zangles, maar ook voor advies bij spraak en bij stemproblemen zoals heesheid.

Complete Vocal Technique is een vernieuwende zangmethode ontwikkeld door Cathrine Sadolin. Met CVT kun je alle stemgeluiden op een verantwoorde manier produceren. De methode is het resultaat van 25 jaar intensief onderzoek. Sadolin startte in 2005 het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, inmiddels uitgegroeid tot het grootste zanginstituut voor professionele en semiprofessionele vocalisten in Europa.

Zingen zoals jij dat wilt
Een CVT-docent velt geen oordeel over smaak en staat open voor alle stijlen. In de les staan de wensen en de doelen van de vocalist centraal. Hoe wil je klinken, wat wil je leren? Je bent vrij om je eigen sound te kiezen en je eigen muzikale stijl te ontwikkelen.

CVT in een notendop
Basisgedachte
Zoals de naam al zegt, streeft de CVT ernaar om alle manieren van stemgebruik in kaart te brengen. Uitgangspunt van de techniek is dat bijna alle mogelijke geluiden op een gezonde manier geproduceerd kunnen worden, als er maar aan de regels wordt voldaan. In tegenstelling tot traditionele en andere technieken, is het volgens de CVT mogelijk om op een veilige manier geluiden te produceren zoals de grunt, die over het algemeen worden beschouwd als schadelijk.

CVT overzicht 480x640Complete Vocal Technique gaat uit van 3 basisprincipes:
● ademsteun
● noodzakelijke twang
● geen vooruitgestoken kaak en lipspanning
Deze basisprincipes moet je altijd in acht nemen, welke klank je ook maakt.

Vervolgens kies je voor een van de vier stemfuncties:
1. Neutral
2. Curbing
3. Overdrive
4. Edge (voorheen Belting)

Na het kiezen van de stemfunctie kun je de klankkleur aanpassen aan je eigen smaak.
Hierna kun je desgewenst effecten toevoegen. Voordat je met effecten kunt werken is het van belang dat je de basisprincipes, de stemfuncties en klankkleur goed beheerst.

De effecten zijn:
- Creak en creaking
- Distortion
- Rattle
- Growl
- Grunt
- Screams
- Breaks
- Toegevoegde lucht
- Vibrato
- Technieken voor ornamentatie

Wil je ook leren zingen?

Ervaar zelf hoe leuk het is om alles te kunnen zingen!

Ja, ik wil ook leren zingen