"Je stem is uniek en de wereld is niet mooi zonder jou"

Zangcoach lucia geeft zangles

"Als gediplomeerd CVT zangdocente maak ik gebruik van de basisprincipes van de CVT-zangtechniek (Complete Vocal Technique).

Deze basisprincipes maken het mogelijk om (veel effectiever) te leren welke tools belangrijk zijn om je gewenste sound te creeren en om je bereik, volume en ademsteun te ontwikkelen".

De complete zangtechniek is een baanbrekende en vernieuwende benadering die zeer bruikbaar is voor iedereen die in de stem is geinteresseerd, van beginner tot professional!

lucia wijst aan tijdens CVT workshopZingen is dan ook niet zo lastig als veel mensen denken. Onze stem is een instrument dat iedereen heeft en waar iedereen dagelijks mee werkt. Natuurlijk vraagt het oefening om professioneel te zingen, maar als je liefde hebt voor de muziek en de juiste begeleiding, schuilt er in een ieder talent. Groot voordeel is dat je door de gebruikte CVT-zangtechniek ook veel effectiever je doelen zult bereiken.De technieken zijn geschikt voor alle zangstijlen en gebaseerd op de meest recente onderzoeken op het gebied van de stem.

Complete Zangtechniek (CVT, Complete Vocal Technique) wordt aanbevolen door zangers, zangdocenten, acteurs, logopedisten en artsen wereldwijd".


zangleerling op zanglesTijdens de zanglessen wordt specifiek aandacht gegeven aan:

• de ademhaling (ademsteun)
• noodzakelijke twang
• het vermijden van een vooruitgestoken kaak en lipspanning
• klankvorming
• stemvorming
• stemfuncties
• zelfvertrouwen en uitstraling.

De basis principes van de zangtechniek worden aangeleerd op een gezonde manier (stemproblemen en knijpen gaan vaak samen) en er wordt veel gebruik gemaakt van (begeleidende) muziek naar eigen keuze. Ook voor de Rockers geldt dat bij deze complete zangtechniek allerlei stemeffecten toegepast kunnen worden (zoals distortion, growl (grunten), rattle en breaks), zonder dat dit leidt tot stemproblemen.

Lucia werkt met de kandidaten van de Voice of Roemenie (een kopie van de Voice of Holland) en met vocalisten van alle niveau's in Nederland. Tijdens de zanglessen zijn we vooral veel aan het zingen en leer je al zingend over de werking van de stem en hoe jij het maximale uit je stem kan halen. Iedere zangles is voor mij maatwerk en jij bent degene die bepaalt waar je aan wilt werken.

Ter voorbereiding is het handig als je minimaal één song voorbereidt, waar we direct mee aan de slag kunnen en waar we je meteen mee kunnen helpen. We werken o.a. met Youtube en Spotify, waar veel instrumentale versies van songs te vinden zijn. We kunnen ook werken met bladmuziek. Instrumentale versies hebben wel de voorkeur, zodat wij de volledige focus kunnen leggen op het zingen. De instrumentale versie kun je meenemen op een USB-stick.

De vocalist bepaalt zelf de regelmaat en de tijdsduur van de zanglessen waardoor je flexibel bent in je ontwikkel traject. Het is mogelijk om privélessen te nemen, maar je kunt ook samen met een vriend of vriendin komen. Wil je het liefst zangles in een groep, dan is dat ook mogelijk.

Vocalisten hebben ervaren dat ze vrijer, voller en energieker klinken na de zanglessen.

SadolinCathrine Sadolin is grondlegger van de CVT-methode en is een internationaal bekend en erkend zangdeskundige. Al 25 jaar doet ze onderzoek door alle vocale stijlen heen en in combinatie met haar eigen ervaringen als beroepszangeres heeft dat geleid tot vernieuwende ideeen op zanggebied. Ze wordt geregeld uitgenodigd voor conferenties over de stem, overal ter wereld. Ze draagt voortdurend bij aan de ontwikkelingen op onderzoeksterrein van de stemtechniek. Ze is gespecialiseerd in het oplossen van stemproblemen, het herstellen van versleten stemmen en het lesgeven in zangtechnieken binnen alle muziekstijlen. Ze heeft gewerkt voor theaters, opera's en platenmaatschappijen, als stemcoach en als vocal producer. Ze heeft overal in Europa opgetreden als klassiek vocalist, maar ook als folk- en rockzangeres en verschillende CD's uitgebracht. In 2002 startte ze een drie-jarige diploma-opleiding voor professionals, ter bevordering van de ontwikkeling van zangers en zangdocenten. In 2005 vestigde ze het Complete Vocal Institute (CVI) in Kopenhagen, dat opleidingen en cursussen in vele landen organiseert. Vandaag de dag is het CVI het grootste zanginstituut voor professionele en semi-professionele zangers in Europa.
Voor meer informatie over de CVT-zangtechniek, kijk op de site van Cathrine Sadolin

Ja, ik wil ook zangles!

Contact