Zangcoach voor de Voice

Zangcoach Lucia is na het conservatorium afgestudeerd aan het Complete Vocal Institute (CVI) in Kopenhagen, het grootste zanginstituut voor professionele zangers in Europa.

Lucia is in 2013 voor het eerst gevraagd om de kandidaten van jurylid Loredana voor de Voice of Roemenie te coachen. In 2014 jaar is Lucia eveneens zangcoach, maar nu om de complete equipe van de Voice te coachen. Inmiddels zijn we al weer bezig met het 4de seizoen voor de Voice, een geweldige ervaring!

Verder is Lucia eigenaar van Muziekschool Sleeuwijk, Muziekschool Gorinchem, Muziekschool Hank, Muziekschool Woudrichem en Atelierul de Voce (muziekschool in Roemenie). Lucia geeft zangles en verzorgt regelmatig workshops/optredens en is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de 4de editie van RIDOLS, de grootste zangtalentenjacht van de regio Gorinchem en omstreken.

Lees meer

Aan het werk bij de Voice

The Voice Lucia

The Voice Lucia 2

 
The Voice Lucia 1

The Voice Lucia 3

 

Lucia is vanaf 2013 zangcoach voor de Voice van Roemenie.

Het format voor The Voice, bedacht door John de Mol, is dus ook verkocht aan Roemenie evenals aan nog 66 landen.

Lucia heeft in de maanden juni en juli de kandidaten geselecteerd die dit jaar mogen meedoen met de Voice.

In 6 verschillende steden hebben de auditie´s plaatsgevonden en uiteindelijk zijn daar zo´n 250 kandidaten van overgebleven. Van die 250 kandidaten zijn na nog een extra auditieronde 150 talenten geselecteerd. Lucia coacht in augustus alle kandidaten in de voorbereiding voor de "blinde audities". De opnamen van deze "blinde audities" vinden plaats in augustus, die september/oktober op de televisie worden uitgezonden. Medio oktober/november komen dan de live-uitzendingen op de televisie en 20 december is de grote finale.

Voor degenen die het niet precies weten: The Voice is een talentenjacht, bedacht door John de Mol. The Voice is een talentenjacht waarin het draait om de stem van de deelnemers. Door "blinde audities" worden deelnemers geselecteerd op hun stem. Hiermee verschilt The Voice met andere talentenjachten, zoals X Factor en Idols, waar naast de stem ook wordt gekeken naar het uiterlijk van de kandidaten. Het format van The Voice verschilt ook met X Factor op een ander gebied, want iedere coach heeft gedurende de hele show enkele kandidaten onder zich. Elke coach gaat dan ook met één kandidaat de finale in en tijdens de sing-off hebben de overige coaches geen eliminatiestem.

De winnaar van The Voice wint een platencontract, mag een eigen album opnemen en mag in het voorprogramma staan van verschillende artiesten.

Wat een geweldige ervaring is het toch om zangcoach te zijn van de Voice of Roemenie!
Volg me op twitter: @ZangcoachLucia of op facebook.com/zangcoachlucia